ANMÄLNING

Trots snöläget så ordnas Barnens Vasalopp i år, men med lite kortare sträckor. Ni som har anmält er redan tidigare har er anmälan i kraft och ni som inte hade anmält er tidigare har nu möjlighet att göra det.

Barnens Vasalopp skidas i år för 26:e gången. Årets lopp går av stapeln söndagen den 15.3.2019 kl. 13.00.

Larsmo IF försöker skapa förutsättningar för en positiv skidupplevelse och skidprestation på barnens villkor genom att arrangera Barnens Vasalopp. Vi försöker skapa en autentisk ”Vasalopps atmosfär” med gemensam start, saftstationer osv. Stilen är naturligtvis klassisk.

Barnens Vasalopp skidas i två olika klasser *Barn under skolåldern (ca 600 meter) *Barn i lågstadiet (2,5 km)

Barnens Vasalopp är ett Vasalopp i miniatyr. Det har en vinnare, men likväl är alla deltagare vinnare, oberoende om man tillbringar lite längre tid i spåret.

Det är en oförglömlig upplevelse för både barn och vuxna att delta i Barnens Vasalopp och ger många unga en skidupplevelse som sporrar till fortsatt framfart i skidspåren. Målet behöver inte vara en elitkarriär, utan ett regelbundet, nyttigt motionerande, som genom hela livet tillför plusvärden, är nog så viktigt.

Anmälan senast 12.3 februari genom att betala in anmälningsavgiften till Barnens Vasalopps konto FI77 5567 4140 0308 71 Om ni anmäler er senast den 12.3.2020 är anmälningsavgiften 10 € / deltagare, dock högst 20 € / familj. Efteranmälning på tävlingsplatsen kostar 15 € / deltagare och ingen familjerabatt erhålls.

Efteranmälningar tas emot på tävlingsplatsen lördag kväll (14.3) kl. 

18-21.00 samt på sömdag morgon kl. 09.00-12.00 vid Holm fritidsgård (Sportstugan). Under samma tider kan man även hämta ut sin tävlingsnummer.

KLASSER:

a) skolelever födda 2007 – 2012  5 km
b) barn födda 2013 och senare  1,5 km

Klassisk stil, utan tidtagning.
 

PRISER

Alla deltagare får Barnens Vasalopps medalj, förfriskningar och en överraskningspåse efter utförd prestation. Tävlingsnummern får barnen behålla som minne.

De främsta flickorna och pojkarna i den äldre klassen premieras dessutom med minnespris. Första pojke respektive flicka vid Evertsberg får ett Bergspris, segrarna lagerkransas.

Bland alla deltagare utlottas det dessutom en mängd fina priser.

Längs spåret finns 2 st saftstationer där det bjuds på dricka.