Det 28:e Barnens Vasalopp blev en succé – ett stort tack till alla 400 deltagare, frivilliga och sponsorer! Vi ses nästa år igen!

Larsmo IF försöker skapa förutsättningar för en positiv skidupplevelse och en skidprestation på barnens villkor genom att arrangera Barnens Vasalopp. Vi försöker skapa en autentisk Vasaloppsatmosfär med gemensam start, saftstationer och Bergspris. Stilen är naturligtvis klassisk.

Barnens Vasalopp är som ett Vasalopp i miniatyr. Loppet har en vinnare, men samtidigt är alla deltagare vinnare – oberoende om man tillbringar lite längre tid i spåret. Barnens Vasalopp är en oförglömlig upplevelse för både barn och vuxna och ger många unga en skidupplevelse som sporrar till fortsatt framfart i skidspåren. Målet behöver inte vara en elitkarriär, utan ett regelbundet, nyttigt motionerande, som genom hela livet tillför plusvärden, är nog så viktigt.

Alla deltagare får en medalj, förfriskningar och en överraskningspåse. Tävlingsnummern får barnen behålla som minne. De bästa flickorna och pojkarna i den äldre klassen premieras dessutom med minnespris. Första pojke respektive flicka vid Evertsberg får ett Bergspris och segrarna lagerkransas. Bland alla deltagare utlottas det dessutom en mängd fina priser.

Barnens Vasalopp har ingen tidtagning.

Barn under skolåldern skidar 1,5 kilometer, men de äldre skidar 5 kilometer.

Mera information får du av Frej Stenman, tel. 050-596 6458

Barnens Vasalopp 2024 – bildgalleri

Barnens Vasalopp 2023 – bildgalleri

Barnens Vasalopp 2023 – deltagare

Barens Vasalopp 2022 – bildgalleri

Barnens Vasalopp 2022 – deltagare

vi stöder barnens vasalopp