MTB juniorträningarna 2020 kör igång måndag 8.6!

Den 8:e juni inleds juniorträningarna igen. Corona-restriktionerna under våren har gjort att säsongen startar senare än vanligt och även om vi kan dra igång säsongen nu juni, måste vi förstås följa de anvisningar och restriktioner som myndigheter och idrottsförbund har gett.

Nytt för i år:

 • Gruppindelningen sker på förhand enligt ålder och nivå. Dessutom kommer vi att ha en egen grupp för flickor ifall intresset är tillräckligt stort.
 • Varje grupp har en egen ansvarig ledare.
 • Varje grupp samlas på egen plats vid Larsmo idrottspark, så att vi inte överskrider 50 personers samlingar.

Vi behöver din anmälan så fort som möjligt, dock senast torsdag 3.6. för att kunna planera grupperna och för att hantera gruppstorlekarna.

 • Avancerade gruppen:
  För de som hunnit längst av våra juniorer. Passar för de som tycker om att tävla eller annars bara att hålla hög fart och bli tekniskt ännu duktigare. Födda 2007 och tidigare. Ansvarig ledare: Tord Åkerman 040-7496134
 • Turbo gruppen:
  För de som redan ev. har lite tävlingserfarenhet och även övriga som vill hålla ett lite högre tempo på träningarna. Födda 2008-2011. Ansvarig ledare: Björn Stenmark 040-1423967
 • Intresse gruppen:
  För de som tycker om att terrängcykla och lära sig mera teknik i lite lugnare tempo. Passar även för nybörjare födda tidigare än 2008. Födda (2008)-2011. Ansvarig ledare: Kristian Östman 050-5509921
 • Yngsta gruppen:
  Den yngsta gruppen (+ lite äldre nybörjare). Födda 2012-2014. Ansvarig ledare: Björn Åkerlund 040-7798503
 • Jolanda gruppen:
  En egen grupp för flickor ifall det finns tillräckligt med intresse. Födda 2014 och tidigare. Ansvarig ledare: Meddelas senare.

Efter att du anmält dig kommer du att så småningom få ett e-postbrev med instruktioner samt en blankett du som förälder skall printa ut, skriva under och ta med åt ansvarig tränare. Med den underskriften godkänner du att barnet deltar på egen risk. Vi ber att du som förälder kollar upp att ni har en tillräcklig olycksfallsförsäkring för ert barn ifall olyckan är framme.

Grupperna håller sig mer eller mindre för sig själva med sin/sina ledare för att undvika för stora folksamlingar. När träningarna är slut blir vi inte heller kvar utan var och en söker sig vidare till sitt.

Sen ber vi naturligtvis alla som är förkylda att stanna hemma, detta gäller både föräldrar, ledare och juniorer. Vi ber även att föräldrarna inte samlas i en enda stor grupp under träningarna, utan att vi alla hjälps åt att följa den maxgräns på 50 personer som samlas i grupp. Medhavda drickflaskor är personliga och bör absolut inte delas med någon annan person.

LARSMO IF:S MTB TRÄNINGAR FÖR JUNIORER

 • För vem? – Flickor och pojkar ca 6 – 16 år som är intresserade av terrängcykling. – Träningarna är gratis för LIF medlemmar.
 • Vad? – Vi tränar på grunderna i terrängcykling, balans, teknik, fysik, etc. – Vi cyklar, tränar och har kul i grupp.
 • Var? – Vid Idrottsparken och på terrängcyklingsbanan. Om avvikande plats meddelas detta på förhand.
 • Utrustning – Egen terrängcykel och hjälm! Samt gott humör 🙂

Föräldrar: Kolla upp att ert barn/ungdom har en tillräcklig olycksfallsförsäkring ifall olyckan är framme!

Läs mera om coronarestriktionerna och om hur vi kan hjälpas åt att förhindra smittspridningen i Regionförvaltningsverkets pressmeddelande

Kategorier:
aktuellt cykling