Kom med på skidskola

Torsdagen den 11 januari kör IF Brahes skidskola i gång. Vi samlas i Idrottsparken i Larsmo klockan 18. Skidskolan passar alla och är avsedd för barn födda 2013 och äldre.

Lek på skidor

Målsättningen med skidskolan är rörelseglädje, kamratskap och utveckling på snö. Vi gör övningar på skidor som utvecklar barnets färdigheter samtidigt som vi har kul tillsammans. Vi delar in oss i olika grupper enligt ålder och skidvana. Även för de yngre barnen erbjuds möjlighet att bekanta sig med skidåkning, genom olika lekar i gruppen Träna tillsammans. Här kan barn under skolåldern delta tillsammans med en förälder eller annan vuxen. Inga förkunskaper krävs. Det finns inte heller några krav på utrustning och vi delar barnen i grupper så att man får skida med sådana som hunnit lika långt i sin skidutveckling. Skidskolan är gratis och köldgräns är –15. Inledningsvis är det klassisk stil som gäller, så ha gärna fästvalla.

Din hjälp behövs

Skidskolan bygger på att vi är många som hjälper till. Du som vuxen kan bidra på många sätt, genom att vara ledare eller hjälpledare. Även att vara på plats och hjälpa till så att alla hänger med, blir uppmärksammade och har kul är viktigt.

Anmäl dig på förhand

Förhandsanmälan till Skidskolan och Träna tillsammans görs via detta formulär. Det finns 30 platser i vardera gruppen. IF Brahe har även träningar på tisdagar klockan 18-19. Deltagarna i skidskolan får även gärna delta också på tisdagar. Även den verksamheten är gratis.

Vi ses i spåret!

Kategorier:
aktuellt skidåkning